Mars 1, 2012

Gick upp tidigt idag men blev inte klar förrän nu, blev något av en kaosartad dag...
Satte igång en tvättmaskin och diskade innan jag satte igång med operation vaxning. Vill man vara fin får man lida pin... jo jag tackar! Vaxet åkte i soporna till slut och epilatorn åkte fram, pest eller kolera visserligen men den är faktiskt human i jämförelse. Ska nog investera i en riktigt bra epilator till sommaren, nån som inte fungerar som tortyr redskap i lika hög grad.
Sen bar det av till affären för att handla lite till kvällens "avskedsmiddag". Doftade färsk basilika i hela köket, underbart!
Lagade en av mina favoriträtter, tänkte dela med mig av receptet :) brukar göra som det står i receptet med laxen men rotsakerna gör jag annorlunda och på plåt. Det blir skivad potatis, morötter, palsternacka och sötpotatis blandad med olivolja, salt och lite peppar för min del. Det tar ca 30 min på 200-225 grader, man får röra om 1-2 gånger under tiden. Mumma!! Dock fick jag lite panik då strömmen gick och jag var själv hemma och skulle lägga in potatisen... men det gick bra till slut ändå.
Nu har jag dubbelkollat att jag har allt. Ändå är jag nervös att jag ska ha glömt nått. Måste äta något nu för jag har hunnit bli hungrig igen och sen göra i ordning mig för sängen. Klockan ringer 06:30 imorrn, helt sjukt att det är imorrn vi åker! På lördag ligger vi och steker på Krabi :)
Over and out

Örtöverbakad lax i ugn med rotsaker i folie

Kock: Nils Emil Ahlin TV-program: Nyhetsmorgon 
Antal portioner: 4

4 4 bitar färsk lax á 160 g (skinn och benfria)
1.5 1.5 dl hackade örter, t ex dill, gräslök, timjan, basilika
1.5 1.5 dl siktat ströbröd
2 2 tsk dijonsenap
100 100 g rumstemperat smör
1 1 schalottenlök, hackad
vitt vin
smör till formen
salt och peppar från kvarn
Rotfrukter i folie:
1 1 st vitlöksklyfta, eller efter smak
3 3 morötter
3 3 palsternackor
1 1 bit rotselleri
0.5 0.5 kålrot
1 1 kvist rosmarin
1 1 klick smör
salt och peppar från kvarn
aluminiumfolie

Foto: TV4
Foto: TV4
Tips
Se Nils-Emil Ahlin i Nyhetsmorgon här!
Gör så här
1. Ansa och skölj rotfrukterna. Skär dem i stavar, ca 1 centimeter tjocka.
2. Lägg rotfrukterna på folie och salta och peppra. Lägg på en kvist rosmarin och en vitlöksklyfta samt en klick mör. Vik ihop till ett paket och ställ in det på en plåt i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.
3. Blanda örter, ströbröd, vitlök, senap och smör. Salta och peppra laxbitarna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på örtblandningen.
4. Lägg hackad schalottenlök runtom och slå på lite vitt vin. Ställ in formen bredvid foliepaket och låt laxen baka tills den fått vacker färg, ca 20 minuter och då är rötterna också klara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0